Webshop

Menu

Schokdempers

 
 

Uw schokdempers houden uw auto in het spoor als u remt, in bochten en over hobbelige keien rijdt of last hebt van sterke zijwind. Zijn uw schokdempers versleten, dan wordt uw remweg langer, verliest u de controle in bochten, heeft u meer kans op aquaplaning en slijten uw banden en dragende chassisdelen sneller. Ook verbruikt u meer brandstof wanneer de schokdempers niet optimaal werken.

 

 

Wat zou er zonder schokdempers gebeuren?

Komt u zonder schokdempers met een wiel in een gat in de weg, dan wordt het wiel tegen de carrosserie gestoten. Hierbij vangt de vering zelf een deel van de stoot op. Daarna ontspant de veer weer en drukt het het wiel in de tegenovergestelde richting. Zelfs bij een kleine beschadiging van het wegdek verliest uw auto dan het contact met de ondergrond en wordt uw remweg langer. Rijden zonder schokdempers is levensgevaarlijk.

Wat gebeurt er als de schokdempers zijn versleten?

Ook versleten schokdempers vormen een gevaar voor uw veiligheid en die van andere weggebruikers:
•    langere remweg
•    controleverlies in bochten
•    meer kans op aquaplaning 
•    bandenslijtage
•    slijtage van dragende chassisdelen; 
•    hogere rolweerstand = hoger brandstofverbruik
•    verminderd rijcomfort: door de onrustige bewegingen kunnen de inzittenden wagenziek worden

Hoe snel slijten schokdempers?

Dit is een geleidelijk proces. U heeft het vaak niet in de gaten, omdat u uw rijstijl er ongemerkt op aanpast. Let op de vering van uw auto. Als deze stug of juist te licht voelt, dan is het tijd voor een controle.   

Hoe vaak moet ik mijn schokdempers laten controleren?

Wij adviseren u om uw schokdempers elke 80.000 kilometer te laten controleren.

Met welk merk werkt Kentyre Quickservice?

Kentyre Quickservice werkt met Monroe en eigen import, het beste merk voor schokdempers. Sinds 1916 versterkt dit bedrijf de auto-onderdelenindustrie met talloze onderzoeken en ontwikkelingen. Monroe stemt steeds de nieuwste technologieën af om er zodoende voor te zorgen dat hun schokdempers tot de betrouwbaarste en veiligste op de markt behoren. Het productaanbod dekt meer dan 98% van de auto's die in Europa in gebruik zijn.